Interaktívne knihy - metodiky a prípravy pre učiteľov zadarmo

01.06.2011
Vzdelávanie a výchova

V týchto dňoch dostáva práca s digitálnymi obsahmi nový rozmer. Ten prináša nakladateľstvo Dr. Josef Raabe Slovensko v podobe metodických materiálov pre učiteľov a pracovných zošitov pre žiakov.

Planéta vedomostí
Digitálny vzdelávací obsah Planéta vedomostí, ktorý už dnes používajú desaťtisíce používateľov v školách z celého Slovenska v týchto dňoch dostáva nový rozmer. Ten prináša nakladateľstvo Dr. Josef Raabe Slovensko v spolupráci so spoločnosťou AGEMSOFT v podobe metodických materiálov pre učiteľov a pracovných zošitov pre žiakov, ktoré sú previazané s digitálnym obsahom Planéta vedomostí.

Interaktívna kniha
Zámerom metodických materiálov a pracovných zošitov k predmetom biológia, chémia, fyzika, matematika a prírodoveda, spojených v edícii Interaktívna kniha, je prepojiť tlačené slovo s digitálnou audiovizuálnou formou. Materiály Interaktívnej knihy sú v súlade s platným obsahom Štátneho vzdelávacieho programu ISCED 1 a ISCED 2. Učiteľom ukazujú, ako použiť digitálny obsah v praxi, pomáhajú motivovať žiakov tak, aby sa viditeľné výsledky dosiahli už na vyučovacej hodine. Šetrí učiteľom a žiakom čas, no zároveň udržiava vyučovanie pútavé.

Metodické materiály a pracovné zošity
Metodické materiály obsahujú komplexnú prípravu učiteľa rozdelenú na jednotlivé učivá. Každé učivo zároveň obsahuje množstvo námetov, spôsobov, ako ho učiť, a to v každej fáze hodiny. Pracovné zošity s úlohami, testami, tajničkami aj poznámkami z učív korešpondujú s metodickými materiálmi. Samozrejme, to všetko je priamo prepojené s Planétou vedomostí.

Vďaka týmto komplexným materiálom môže učiteľ ešte rýchlejšie premeniť informácie na vedomosti, žiaci môžu efektívnejšie napredovať v získavaní želaných kompetencií priamo vo vyučovacom procese a rozšíria možnosti použitia Planéty vedomostí aj pri domácej príprave.

Kvalitné odborné informácie
Hoci s materiálmi pre žiakov prichádza nakladateľstvo Dr. Josef Raabe Slovensko po prvý raz, pedagógovia základných, stredných i materských škôl sa s odbornou literatúrou z dielne nakladateľstva stretávajú už 12 rokov. Za tento čas sa stalo synonymom pre kvalitné odborné informácie z oblasti školstva.

Viac informácií: www.interaktivneknihy.sk, www.naucteviac.sk, www.planetavedomosti.sk

 

Materiály na stiahnutie    
     
Biológia 1. Metódy a prostriedky skúmania v biológii Matematika 1.Kocka
2. Mikroorganizmy žijúce s človekom 2. Osová a stredová súmernosť
3. Oporná sústava stavovcov 3. Priama a nepriama úmernosť
4. Ekosystém a potravové vzťahy 4. Uhol a jeho veľkosť
5. Jednotka dedičnej informácie 5. Základné pojmy v pravdepodobnosti
       
Chémia 1. Voda - látka nevyhnutná pre život Prírodoveda 1. Ako sa pohybujeme? Kostra
2. Faktory ovplyvňujúce rýchlosť chemických reakcií 2. Elektrická energia - schémy elektrických obvodov
3. Periodická sústava prvkov 3. Slnko a Slnečná sústava
4. Bielkoviny 4. Technika okolo nás - páka, kladka, naklonená rovina
         
Fyzika 1. Hustota    
2. Jednosmerný elektromotor    
3. Kyslý dážď    
4. Rádioaktivita    

 

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte

Som velmi rada, konecne nejaka pomocka pre ucitelov!

budú v budúcnosti vytvorené metodiky aj pre špeciálne školy?

aj keď učím na SOŠ, teším sa na interaktívne knihy z matematiky a fyziky, veď aj tie mžu byť pre nás zaujímavé a inšpirujúce.

Nateraz neuvažujeme o vytvorení Interaktívnych kníh pre špeciálne školy. Všetko však závisí aj od nášho partnera spoločnosti Agemsoft.

Školenie Interaktívna kniha ma zaujalo a splnilo moje očakávania, nakoľko materiály sú spracované pútavo, aktuálne a variabilne. Žiaľ pre 1.stupeň je materiálov zatiaľ málo. Vhodná by bola vlastiveda. Výhrady mám k cene PL, ktorá je vysoká.